Tuesday 31 October 2017

Trninić i Јanjić o projektima modernizacije banjalučkog aerodroma

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i direktor Aerodroma Republike Srpske Miroslav Јanjić razgovarali su o projektima modernizacije banjalučkog aerodroma, koji su započeti investicionim ciklusom, vrijednim sedam miliona KM.
Јanjić je na današnjem sastanku u Banjaluci upoznao Trninića o završenim aktivnostima na sistemu osvjetljavanja i svjetlosnog obilježavanja piste, aerodromskoj i tehničkoj platformi, nabavci rendgena za kargo objekat i metaldetektorskih vrata, kao i druge opreme.

Na sastanku je naglašeno i da su u okviru procesa rekonstrukcije i dogradnje aerodromske zgrade u toku završni unutrašnji radovi. “Započeta izgradnja kargo objekta je privremeno zaustavljena zbog odstupanja u izvođenju radova. O tome je uprava aerodroma obavijestila građevinsku inspekciju, koja je nakon toga privremeno obustavila radove”, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.
Trninić i Јanjić su se usaglasili i da je potrebno jačati i unapređivati saradnju sa “Er Srbijom”, koja je ocijenjena vrlo uspješnom, te nastaviti pregovore sa drugim avio-kompanijama o uspostavljanju letova sa banjalučkog Aerodroma.

Iz resornog ministarstva su naveli da je u okviru sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa beogradskim Aerodromom “Nikola Tesla” realizovan projekat sanacije piste i obnavljanje horizontalne signalizacije. Na 22. redovnoj sjednici Narodne skupštine usvojen je i nacrt Prostornog plana posebne namjene Aerodroma Banjaluka, podsjetili su u ovom ministarstvu, javljaju agencije.

Izbor: Uno portal

No comments:

Post a Comment