Tuesday 9 January 2018

NOVOSTI: Wizz Air otvara bazu u Beču, najavljeni letovi i za Tuzlu

Niskobudžetni avio prevoznik Wizz Air će otvoriti svoju bazu u glavnom gradu Austrije. Wizz će u Beću bazirati ukupno tri Airbus-a, prvi A320 početkom juna mjeseca, nakon čega će bazirati i dva A321 u novembru 2018. godine. Ukupno u 2018. godini Wizz će pokrenuti letove ka 17 destinacija. Do sada je Wizz koristio Bratislavu kao alternativu za Beč.


Letovi ka Tuzli, koja je jedna od destinacija, će početi 27. aprila, i dešavaće se tri puta sedmično. Kao rezultat pokretanja letova za Tuzlu, letovi Wizza iz Tuzle za Bratislavu će biti suspendovani od 23. aprila 2018. godine.  U regiji Wizz pokreće letove iz Beča za aerodrom Niš u Srbiji, te letove za Ohrid u Makedoniji od 15. novembra. 

"Kao domaća aviokompanija na tuzlanskom aerodromu, Wizz Air uvijek traži mogućnosti za razvoj svoje mreže linija udruženo sa pružanjem izvanredne usluge tokom leta još većem broju putnika. Danas objavljujemo dugo očekivan liniju od Beča do Tuzle, sa početkom od 27. aprila 2018. što će predstavljati odličnu destinaciju za odmor za naše putnike", izjavila je glasnogovornica Wizz Aira Sorina Ratz.

Rifat Karasalihović, generalni direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli je izjavio:
"Menadžment Međunarodnog aerodroma u Tuzli je pozitivno prihvatio vijest o uspostavljanju linije Tuzla - Beč. To je i bio jedan od naših glavnih ciljeva od osnivanja aerodroma u 1998. godini. Potencijalni putnici će sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli imati mogućnost da posjete još jedan uzbudljiv evropski grad"
Letovi za Beč su jedni od najpopularnijih u regiji, prije svega zbog velike dijaspore u Austriji. Tuzla već neko vrijeme radi na uspostavljanju letova ka Beču, pa je Montenegro Airlines pokrenuo letove tokom decembra 2015. godine. Ipak ova linija je bila kratkotrajna, prije svega jer su karte u prodaji bile samo preko lokalnog tur operatera. Letovi Wizza će zasigurno biti veoma dobar potez za Tuzlu, te se očekuje da ova linija donese veliki broj putnika aerodromu koji je prošle godine prešao brojku od pola miliona putnika.
Piše: Srđan Petković

No comments:

Post a Comment