Monday 4 December 2017

Wizzair ukinuo linije iz Tuzle do Londona i Nirnberga u ljetnjoj 2018. sezoni


Niskobudžetna aviokompanija Wizz air prestala je omogućavati kupovinu karata na linijama za London i Nirnberg u ljetnjoj sezoni 2018. Kompanija je suspendovala pomenute linije u oktobru 2017. godine, sa planom ponovnog uvođenja u ljetnjem redu letenja u 2018.

Wizz air - Airbus A320 / photo: aeronautika:ba

Nakon ukidanja Londona i Nirnberga iz reda letanja, Bratislava ostaje jedina linija iz koje Wizz leti sezonalno, a letovi kreću od 2. aprila 2018. godine. Pozitivna vijest jeste da Wizz neće povlačiti drugi avion iz Tuzle, koji je stacionirala u junu ove godine. Ovo znači da Wizz ostavlja 2 bazirana aviona Airbus A320, koja će poslužiti za povećanje broja letova na destinacijama koje već opslužuju. I to:

Tuzla - Dortmund (povećanje sa 3 na 4 sedmična leta);
Tuzla - Frankfurt Hahn (povećanje sa 3 na 4 sedmična leta);
Tuzla - Bazel/Mulhouse/Feidburg (povećanje sa 4 na 5 sedmičnih letova);
Tuzla - Geteborg (povećanje sa 4 na 5 sedmičnih letova).


"Kada je London u pitanju, on je ponovo bio stavljen na novi red letenja, međutim Wizz Air je donio zvaničnu odluku da to ne učini. Iako je popunjenost bila dobra, ova kompanija je odlučila da let ukine zbog procedura vezanih za izdavanje viza koje će prema njihovim analizama znatno utjecati na broj prevezenih putnika", potvrdio je za Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli u izjavi za klix.

Izvor: Wizz air/ flyingbosnian
Piše: Srđan Petković


No comments:

Post a Comment