Wednesday 20 September 2017

Švedska avio kompanija BRA će letiti na relaciji Geteborg - Banja Luka

Prena najnovijim informacijama, kompanija "Montefly" će unajmiti za potrebe čartera između Geteborga i Banje Luke avione kompanije "Braathens Regional Airlines". Press konferencija koja je bila najavljena za ponedeljak nije održana, ali se u saopštenju kompanije vidi da će 22. decembra započeti čarter letovi na relaciji "Geteborg -Banja Luka - Podgorica", te da su objavili i ime švedskog avio prevoznika "Braathens regional Airlines".


ATR 72 kompanije BRA / Izvor:  flightdeckfriend

Kako je najavljeno, letovi će se održati u za sada tri termina, i to: 22. decembra, 28. decembra i 4. januara. Iz "Montefyja su za Nezavisne novine izjavili: "Svi ovi letovi se mogu rezervisati samo preko 'Monteflyja', tako da njih treba da kontaktirate za sve ostale detalje u vezi sa dostupnosti, cijenama i tako dalje". Interesantno da je BRA virtuelna kompanija, koja je majka kompanije dvija regionalna avio prevoznika "Braathens Regional Aviation" i "Braathens Regional Airways", te koristi njihove avione.
"Ovo je potpuno transparentna inicijativa da se započne nešto pozitivno i za dobrobit svih subjekata i ljudi kroz transparentne poslovne manire. Ovo je isključivo privatna firma koja na sebe preuzima potpuni rizik zakupa aviona, odnosno čarter letova, i sve obaveze po zakonima Kraljevine Švedske", tvrde iz BRA. Objasnio je da je "Group Fun Travel AB" osnovana s ciljem organizovanja čarter letova, a da je "Montefly" radno i marketinško ime, što je, kako je naglasio, uobičajen poslovni postupak. "Firma je preinačena od jedne ranije firme u mirovanju, što je normalan proces u cilju bržeg otvaranja kompanije", dodao je on. Na sajtu kompanije BRA je, osim što opslužuju 13 destinacija u Švedskoj, istaknuto da u svojoj floti imaju devet aviona tipa AVRO RJ 100 i dva aviona tipa AVRO RJ 85, takođe BRA u drugoj vidiziji leti i sa trineast aviona ATR 72.
Izvori: Nezavisne novine, Montefly, BRA.
Piše: S.P.

No comments:

Post a Comment