Thursday 14 September 2017

AirSerbia u zimskoj sezoni smanju broj letova iz Banje Luke

Air Serbia ulazi u novu fazu poslovanja, te će kroz zimsku sezonu smanjiti veliki broj letova i polazaka ka destinacijama iz svog hub-a na Beogradskom aerodromu (BEG). Zbog smanjenja troškova kompanije, Banjalučki aerodrom (BNX) u Mahovljanima će biti posjećen svega dva puta sedmično tokom zimske sezone. 

Sletanje AirSerbijinog ATR 72 koji leti na relaciji BNX-BEG / Izvor: Aeronautika:ba

Letovi do Beiruta, Berlina, Bukurešta, Kopenhagena, Dizeldorfa, Pariza, Rima, Stoklohma, Tel Aviva i Tivta će zajedno sa Banjom Lukom biti smanjeni za jedan sedmični polazak. Što se tiče Banje Luke u periodu od 21. novembra do sredine decembra, i ponovo od februara do marta polasci će se odvijati utorkom i nedeljom. 
 
Zimski red letenja BEG - BNX

JU102    BEG-BNX
13:50-14:45
-2----7
ATR-72
JU103    BNX-BEG
15:15-16:05
-2----7
ATR-72

CEO Air Serbia, Dane Kondić kaže: "Ne rešavate sezonalnost letova, leteći tri ili četiri nove rute ka različitim destinacijama. Ono što trebamo raditi jeste povećanje "load" faktora sa onim što trenutno imamo. To je način na koji stvaramo jaku avio kompaniju, prostoji još mnogo prostora za napredak u ovom što trenutno imamo. Fokus će biti interna konsolidacija i ojačavanje našeg poslovanja prije ozbiljnijeg rasta u destinacijama."

Ovo bi moglo značiti da Air Sebia neće pokretati linije iz Banje Luke u decembru, dok se špekuliše u proteklim sedmicama da Banjalučki aerodrom očekuje nove letove. Iako je iz budžeta izdvoje 150 000 KM za subvencionisane letove, koje trenutno obavlja samo Air Serbija, to bi značilo da postoji mogućnost sa ovim smanjenjem broja letova dolaze nove kompanije, te da počnu poslovati na BNX-u, prije svega Wizz koji za svoje usluge, skoro pa uvijek traži subvencije lokalne zajednice, a jedan od tih prijemjera je i Tuzlanski aerodrom.

Piše: Srđan P.

No comments:

Post a Comment