Sunday 23 April 2017

Snalaženje na aerodromima I dio



Snalaženje na aerodromu za putnike koji prvi put putuju avionom obično predstavlja veoma konfuzan process. Ukratko ćemo Vam izložiti procedure koja Vas očekuju  na aerodromu, kako bi smo Vam olakšali celokupan proces.

"Aerodrom Arlanda - Stokholm " Terminal 5

Kao što ste već upućeni, neophodno je da na aerodromu budete 2h pre leta kako bi se prijavili za let za koji ste kupili kartu. Po dolasku na aerodrom putnik je obavezan da se sa kupljenom avio kartom prijavi na let na šalteru aviokompanije sa kojom letite. Šalteri aviokompanija otvaraju se 2h pre poletanja aviona prema redu letenja. Potrebno je da priložite avio kartu, lična dokumenta i prtljag za registraciju. Nakon predavanja prtljaga dobijate dve Boarding pass nalepnice (jedna se lepi na ručku kofera a druga ostaje na kuponu). Nakon predaje prtljaga putnik nastavlja sa Boarding pass kuponom nastavlja do naznačenog izlaza (gate).

Sledeći korak predstavljaju bezbedonosne kontrole. Na aerodromu Nikola Tesla obavljaju se dve bezbedonosne kontrole, prilikom izlaska iz zemlje, ispred punkta carinske kontrole i pri ulazu u putničku čekaonicu. Kako bi skratili vreme potrebno za ovaj proces, dok čekate možete uraditi sledeće: odložite u plastičnu posudu sve metalne predmete (ključevi, mobilni telefoni, sitan novac).

Ulaz na Terminal 2 "Aerodroma Nikola Tesla" u Beogradu

Kada prođete sve provere treba da pronađete terminal za ulazak u avion. Na samom gejtu stjuardesa će proveriti Vašu boarding kartu i ukoliko je sve kako treba možete ući u avion, smestiti ručni prtljag prema propisima i spremiti se za poletanje. 

Srećan let!
Srđan Petković




No comments:

Post a Comment